Valpolicella & metsäsienirisotto

Valpolicella & metsäsienirisotto

VIINIVINKKI: Zenato Valpolicella Superiore

Ainekset

  • 3 dl risottoriisiä 
  • 8 dl kana- tai kasvislientä  
  • 5 ohutta siivua pancettaa tai pekonia  
  • 150 - 200 g metsäsieniä 
  • 1 dl valkoviiniä (esim. Zenato Lugana San Benedetto)  
  • 2 - 3 shalottisipulia  
  • 1 porkkana  
  • 2 valkosipulin kynttä  
  • 1 laakerin lehti 
  • oliiviöljyä  
  • 100 g parmesan-juustoa  
  • 50 g voita  
  • 1 tl mustapippuria myllystä  
  • koristeluun: timjamia  

Valmistus

Kuullota hienonnetut sipulit, porkkana ja valkosipulit kattilassa. Lisää suikaloidut sienet ja anna niiden kypsyä hetki. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Kaada päälle valkoviiniä ja anna sen kiehahtaa nopeasti. Lisää puolet kanaliemestä ja laakerinlehti. Anna kiehua noin 14 minuuttia lisäillen lämmintä kanalientä vähitellen. Riisiin saa jäädä vielä hieman purutuntumaa ja risotto saa olla tässä vaiheessa aika löysää. Lisää lopuksi voi ja parmesaani. Koristele timjamilla ja pirskota päälle vielä hyvälaatuista neitsytoliiviöljyä nostamaan kaikki maut esille. Tarjoile heti!


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×