Syksyinen punajuurikeitto ja basilikajogurttia

Syksyinen punajuurikeitto ja basilikajogurttia
Syksyinen punajuurikeitto ja basilikajogurttia resepti

Ainekset

Tämän ihanan syksyisen keiton meille loihti Kare Karhu Galleria Keitaasta. 

1kg luomupunajuuria 
1 l vettä 
2 kotimaista syysomenaa luomuna, mitä happamampi lajike sen parempi 
1 keltasipuli 
1 luomukasvisliemikuutio 
1 tl kuivattua timjamia 
1tl ruususuolaa 
1/2 tl rouhittua mustapippuria 

 1rkl omenaviinietikkaa, valko -tai punaviinietikkakin käy 

 2 dl maustamatonta luomujogurttia 
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä 

Valmistus

Paahda punajuuret kuorineen sekä kuoritut sipulin puolikkaat uunissa pellillä 200 asteessa noin puoli tuntia. 
Halkaise omenat, poista siemenkota veitsellä, kotimaisia luomuomenoita ei tarvitse kuoria.  
Kuori hieman jäähtyneet punajuuret ja laita kattilaan yhdessä sipulin, omenoiden, mausteiden ja kasvisliemikuution kanssa. 
Lisää vesi ja keitä hiljalleen noin puoli tuntia, lisää omenaviinietikka ja soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kiehauta vielä ja lisää tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. 
Hakkaa basilikat veitsellä hienoksi ja sekoita jogurttiin. Voit myös tehdä tämän sauvasekoittimella. Jätä muutama lehti koristeeksi. 
Tarjoile keitto hyvän leivän ja basilikajogurtin kera


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×