Suklaa-minttupikkukakkuset

Suklaa-minttupikkukakkuset

Ainekset

pohja
:  
2 1/2 dl kaura- tai soijamaitoa
3/4 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua) tai muuta miedonmakuista öljyä
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja  

kuorrute
:  
100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
6 dl tomusokeria
1 tl piparminttuaromia
1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 rkl kaura- tai soijamaitoa
vihreää elintarvikeväriä
50 g vegaanista suklaata
koristeluun
20 g vegaanista suklaata

Täytä muffinssipellin kolot muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä kartonki-, amerikan-, silikoni-, tai foliovuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, kaakaojauhe, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi joukkoon leivinjauhe, ruokasooda sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät eli niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Sekoita margariini, puolet tomusokerista, piparminttuaromi, vaniljajauhe ja suola sähkövatkaimella. Lisää kauramaito ja loppu tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Värjää kuorrute vihreäksi. Hienonna suklaa pienen pieniksi hipuiksi esim. leikkaamalla se kuorimaveitsellä. Sekoita suklaamurska lopuksi kuorrutteen joukkoon.
Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota kauniita tötteröitä pohjien päälle. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa ja valuta sitä lusikalla ohuena nauhana kuorrutteen päälle.
Säilytä valmiit pikkukakkuset jääkaapissa.

Valmistus


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×