Ripassa & peuranpaistia italialaisittain, valkosipuli-rosmariiniperunat

Ripassa & peuranpaistia italialaisittain, valkosipuli-rosmariiniperunat

VIINIVINKKI: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Ainekset

  • 800 g – 1000 g peuranpaisti (voit käyttää myös poron- tai hirvenpaistia)  
  • 5 oksaa tuoretta timjamia 
  • 5 oksaa tuoretta rosmariinia  
  • runsas kourallinen tuoretta oreganoa  
  • valkosipuli  
  • suolaa  
  • mustapippuria  
  • roseepippuria  
  • 200 g Pancettaa (vaihtoehtoisesti myös pekoni käy) 
  • voita & oliiviöljyä  
  • rosamunda-perunaa

Valmistus

Paista paistin pinnat kiinni kuumalla pannulla öljyssä ja voissa. Mausta suolalla ja pippureilla. 

Levitä ohueksi leikatut pancettasiivut tasaisesti keittiökelmulle. Hienonna päälle yrtit ja valkosipuli. Kääri pancetta ja yrtit paistin ympärille. Sido paisti keittiönarulla tiiviiksi paketiksi. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 58 astetta. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä ennen leikkaamista vähintään kymmenen minuuttia. Muista poistaa naru paistin ympäriltä ennen tarjoilua!  

Paistiliemestä voit tehdä helpon jouluisen kastikkeen lisäämällä 4 dl punaviiniä, 1 dl glögiä ja 2 dl demi glace -kastikepohjaa. Keitä kasaan, siten että nesteen määräksi jää noin puolet alkuperäisestä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kastikkeen voi viimeistellä nokareella voita, joka antaa kastikkeelle nätin kiillon.  

Valkosipuli-rosmariiniperunat  

Pese rosamunda-perunat (jokin muu jauhoinen peruna sopii myös). Kuivaa perunat ja kääri ne folioon yksitellen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Laita perunat vuorokaudeksi jääkaappiin.  

Leikkaa perunat lohkoiksi. Paista pannulla voi-oliiviöljyseoksessa. Lisää pannulle reilusti rosmariinia ja osittain murskattuja valkosipulinkynsiä. Paista perunat rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.  


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×