Raaka suklaamoussekakku

Raaka suklaamoussekakku

Alkuperäinen resepti on raakakakkumestari Maija Tiilaman Kolmen suklaan "Snickers"kakku, jota olen vähän viilannut omaan makuun sopivaksi.

Ainekset

Tumma suklaapohja 

2dl Hasselpähkinää rouhittuna  

2dl Raakakaakaojauhetta (tai blendattuja kaakaonibsejä) 
1 dl liotettuja (kuiva)taateleita (vähintään 1h liotus) 
2rkl Carob-jauhetta  
2rkl Lucuma-jauhetta 
Kookosöljyä sulana sen verran, että massasta tulee helposti käsiteltävää 
Ripaus puhdistamatonta merisuolaa ja halutessasi Ceylon-kanelia 

Suklaamousse  

2dl Cashewkermaa (Blendaa väh. 2h liotettuja cashewpähkinöitä pienessä vesimäärässä)  
2,5 suurta avokadoa  
2dl sulatettua kaakaomassaa  
0,5-1dl sulatettua kaakaovoita  
2-3dl Kookos-sokeria  
 tai Inkkarisokeria (tarkista valmiin moussen maku) 
1rkl Carob-jauhetta  
1rkl Lucuma-jauhetta  
1rkl Lesitiiniä 
Ripaus aitoa vaniljajauhetta  

Vaalea mousse  

1/2 tlk kookosmaitoa (käytä vain tölkissä oleva jähmettynyt osa)  
1/2 prk kookoskermaa 
1dl kaakaovoita sulatettuna  
5dl pehmeitä taateleita (liotettuja!)  
0,5dl kookos-sokeria  
 tai Inkkarisokeria 
Kunnon ripaus puhdistamatonta merisuolaa  
1rkl Lesitiiniä  
Rouhittuja Cashewpähkinöitä oman maun mukaan. Joskus käytän suolattuja :) 

Valkosuklaakerma  

2 dl cashewkermaa  
1/2 tlk kookosmaitoa (käytä vain tölkissä oleva jähmettynyt osa)  
1/2 prk kookoskermaa 
0,5 dl hunajaa  
1/2 dl sulatettua kaakaovoita tai kookosöljyä 
Ripaus aitoa vaniljaa  

Koristeeksi mehiläisen siitepölyä, raakasuklaarouhetta, pähkinöitä tai marjoja

Ruokalaji: Jälkiruoka Valmistustapa: Raakaruoka Annoksia: 10

Valmistus

Voit tehdä kaikki kerrokset valmiiksi omiin astioihinsa ja kasata kaikki kerralla, tai valmistaa yhden kerroksen ja laittaa kakun pakastimeen jähmettymään seuraavan kerroksen tekemisen ajaksi. 

1. 

Liota Cashewpähkinöitä ja taateleita 2h 

2. 

Sulata kaakaovoi ja kaakaomassa (molempiin kerroksiin) vesihauteessa, ja laita kookosöljy niin lämpimään paikaan että se sulaa. 

3. 

Sekoita pohjan ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi, ja painele irtopohjavuokaan tiiviiksi ohueksi kerrokseksi. 
Hasselpähkinät voit rouhia morttelissa tai kaulimella, kun laitat ne ensin pussiin. 
Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi pohjalle ja öljytä reunat. Itse laitan monesti leivinpaperisuikaleet myös reunoihin. 

4. 

Blendaa moussen ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi. Parasta jälkeä saat kun blendaan ohjeessa olevassa järjestyksessä. 
Kaada mousse vuokaan pohjakerroksen päälle ja huuhtele blenderi tarvittaessa. Itse en aina jaksa :) 

5. 

Blendaa vaalean moussen ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä, ja lisää lopuksi pähkinät. 
Kaada vaalea mousse varovasti vuokaan suklaamoussen päälle. 
Huuhtele blenderi jos haluat. 

Valkosuklaakerma blenderissä ohjeen mukaan, ja varovainen valutus moussekerrosten päälle. 

Joskus olen käyttänyt kaiken kookosmaidon ja kookoskerman jo mousseen, ja jättänyt cashewkermakerroksen ilman. Hyvää oli silläkin tavalla. Ei se oo niin vakavaa :) 

Anna kakun jähmettyä pakastimessa vähintään 2h. 

Valmis kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mutta pakastimessa pidempäänkin, ellei sitä syö. 
Jos haluat säilyttää kakun pakastimessa satunnaisia herkkuhetkiä varten, kannattaa se leikata valmiiksi annospaloiksi kun ensimmäisen kerran sitä syöt, niin ei tarvitse koko kakkua sulattaa joka kerta kun haluat palan :) 


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×