Puolitiessä: Herkkusuun mansikka-suklaakakku (raw)

Puolitiessä: Herkkusuun mansikka-suklaakakku (raw)

Ainekset

Mansikka-suklaakakku  

Pohja:  
4 dl idätettyä tattaria tai kaurahiutaleita  
2 dl manteli- tai hasselpähkinäjauhoa  
1 dl rusinoita  
2 dl taateleita  
2 rkl sekä lucumaa että kaakaota  
1 rkl hunajaa/agavea  

Mansikkakerros:  
6 dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 5 h)  
5 dl mansikoita  
1 banaani  
1 sitruunan mehu  
1 dl agavea/hunajaa  
1 tl vaniljaa  
1 dl kaakaovoita ja/tai kookosöljyä (käytin puolet ja puolet)  

Suklaakerros:  
3 kypsää avokadoa  
2 dl jäähtynyttä pakuriteetä (tai kahvia)  
1 dl kaakaota  
½ dl lucumaa  
1 dl agavea/hunajaa  
1 dl kaakaovoita/kookosöljyä  
1 rkl non-GMO soijalesitiiniä  
1 tl ceylon kanelia  
ripaus suolaa  

Valmista pohja jauhamalla kaikki ainekset muruiseksi seokseksi, lisää lopuksi agave/hunaja ja pyöräytä sekaisin. Jos blenderisi nikottelee, tee taikina useammassa erässä. Ota taikinasta pari desiä erilleen, painele isompi osa isohkoon irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Sulata mansikkatäytteen kaakaovoi/kookosöljy. Blendaa liotetut cashewpähkinät ja kaikki loput ainekset rasvoja lukuunottamatta siloiseksi. Lisää lopuksi varovasti pyörittäen rasvat tasaisesti sekaan. Kaada pohjataikinan päälle ja laita pakkaseen jähmettymään.  

Sulata suklaakerroksen rasvat. Tee suklaamousse blendaamalla kaikki ainekset rasvoja lukuunottamatta sileäksi. Pyöritä rasvat lopuksi varovaisesti sekaan. Ota kakku pakkasesta ja painele kevyesti loput taikinamurut mansikkatäytteen päälle. Levitä suklaamousse lopuksi. Laita koko komeus jääkaappiin tai pakkaseen ja anna jähmettyä vähintään nelisen tuntia. Halutessasi koristele marjoilla, hedelmillä tai vaikkapa suklaalla.

Valmistus


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×