Muurahaiskeot

Muurahaiskeot

Ainekset

100 g vegaanista suklaata  
1 prk maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)  
4 rkl tomusokeria  
0,25 vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria  
hyppysellinen suolaa  
6 tai 12 Oreo- tai muuta vegaanista pientä keksiä  
1 dl vegaanista suklaaströsseliä (Dr Oetker)  

Anna soijatuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sulata suklaa ja sekoita sen joukkoon notkistettu soijatuorejuusto, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola.
Laita massa pursotuspussiin ja pursota muurahaiskekomaiseksi tötteröksi keksien päälle. Tarvittaessa muotoile tötteröä veitsellä tasaisemmaksi.  
Laita strösselit pieneen kulhoon ja kierittele muurahaiskeot niissä varovaisesti.  
Anna kekojen jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoilua.  

SOIJATON VERSIO: Jos haluat tehdä muurahaiskeot soijattomana, voit kokeilla Violifen levitettävää juustoa, jota löytyy tosi monista ruokakaupoista. Se on rakenteeltaan ja maultaan melko erilaista Tofuttiin verrattuna, mutta eiköhän sekin tässä toimi. Ensi vuonna Oatlylta on kuulemani mukaan tulossa myös Suomeen kaurapohjainen tuorejuusto, jota kannattaa myös kokeilla.  

GLUTEENITON VERSIO: Muurahaiskeot voi tehdä helposti myös gluteenittomina, kunhan valitsee gluteenittoman keksipohjan. Niitäkin löytyy useampia tuolta edellä linkkaamastani Vegaanituotteet-sivun keksilistauksesta.

Valmistus


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×