Mansikka-basilika-limettikakku

Mansikka-basilika-limettikakku

Ainekset

koristeluun
:  
2 dl mansikoita

mansikka-basilika-limettiseos
:  
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
3 dl mansikoita
3/4 dl limettimehua
1 ruukku basilikaa
1/2 dl agave- tai vaahterasiirappia
1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
3 dl sulatettua neutraalinmakuista kookosöljyä*

Jos käytössäsi on tavallinen tehosekoitin, liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä vähintään kaksi tuntia. Kaada liotusvesi pois. Jos käytössäsi on ns. high speed -tehosekoitin, voit jättää pähkinät liottamatta.
Vuoraa vähintään viiden desilitran vetoinen kulho tai vuoka kelmulla. Viipaloi koristeeksi tulevat mansikat muutaman millimetrin paksuisiksi siivuiksi ja aseta ne kulhon pohjalle ja reunoille vieri viereen.
Mittaa kaikki ainekset kookosöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes seos on täysin sileää. Tarvittaessa pysäytä tehosekoitin välillä ja kaavi massa sen reunoilta alemmaksi. Lisää kookosöljy viimeisenä ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos varovaisesti vuokaan mansikoiden päälle.
Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai kunnes se on kokonaan jähmettynyt. Kumoa kakku varovaisesti tarjoiluastiaan. Koristele mansikoilla ja basilikan lehdillä. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.
*Mittaa kookosöljy vasta sulatettuna, sillä kiinteä kookosöljy menee pienempään tilaan kuin nestemäinen. Jos et löydä neutraalinmakuista kookosöljyä, voit käyttää kylmäpuristettua. Kakku tosin maistuu tällöin myös kookokselta.

Valmistus


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×