Lugana & lohipastrami, punajuuricouscous ja lime-crème fraîche

Lugana & lohipastrami, punajuuricouscous ja lime-crème fraîche

VIINIVINKKI: Zenato Lugana San Benedetto

Ainekset

Pastrami 

  • 600 g ruodotonta lohifileetä 
  • 1,5 rkl karkeaa merisuolaa  * ½ tl sokeria 
  • mustapippuria (rouhittuna) 
  • viherpippuria (rouhittuna) 
  • roseepippuria (rouhittuna) 

Punajuuricouscous 

  • 2 dl punajuurimehua (esim. Biotta luomu) 
  • 2 dl couscousta 
  • 2 tl neitsytoliiviöljy 
  • 1 rkl suolaa 
  • 1 rkl valkopippuria 
  • yrttejä koristeluun 

Lime- crème fraiche 

  • 2 dl crème fraiche / ranskankermaa  * 1 - 2 kpl lime 
  • 1tl suolaa 
  • ½ tl sokeria 

Valmistus

Pastrami 

Leikkaa lohi puoliksi. Paista palat nopeasti pinnoilta kuumalla pannulla ilman rasvaa. Pyörittele palat pippuri-suola seoksessa. Kääri filee kelmuun tiukaksi paketiksi ja laita tekeytymään jääkaappiin vuorokaudeksi. Ennen tarjoilua poista kelmu ja leikkaa filee annospaloiksi. 

Punajuuricouscous 

Kiehauta punajuurimehu ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kaada couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva punajuurimehu. Lisää oliiviöljy. Anna tekeytyä. Sekoita välillä. Nosta jäähtymään jääkaappiin. Sekoita välillä, jotta couscous säilyy irtonaisena. 

Lime- crème fraiche 

Pese limen kuori hyvin. Raasta 1 limen kuori ranskankerman joukkoon. Halkaise lime ja purista joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna maustua muutamia tunteja jääkaapissa.


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×