Jäätelökakku kinuskikastikkeella

Jäätelökakku kinuskikastikkeella

Klassikko joka toimii! Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Käytä karkkien lisäksi keksejä tai muita herkkuja ja rakenna kakusta jäätelölinna.

Jäätelökakku kinuskikastikkeella resepti

Ainekset

kinuskikastike:  
2 dl kuohukermaa  
2 dl sokeria  
1 dl fariinisokeria  
1 dl siirappia  
50 g voita  

2 dl kuohukermaa  
2 rkl sokeria  
2 l lempijäätelöä (tässä lakritsi ja päärynä)  
irtokarkkeja  
kinuskikastiketta  

Ruokalaji: Jälkiruoka Valmistustapa: Pakastaminen Annoksia: 12 Kesto: 30minuuttia

Valmistus

Kinuskikastike:  
Laita kinuskikastikkeen ainekset kattilaan, Keitä kinuskia noin 10 min miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.  
Leikkaa jäätelöstä noin 2 cm paksuja viipaleita.  
Kokoa viipaleista kakku, niin että erimakuiset jäätelöviipaleet tulevat toisen maun päälle. Näin syntyy makoisa ruutukakku.  
Levitä kermavaahto kakunpinnalle ja laita kakku välittömästi pakkaseen odottamaan tarjoilua.  
Koristele kakku ennen tarjoilua kinuskikastikkeella ja karkeilla.  
Lopun kastikkeen voit kaataa kannuun, josta vieraat voita ottaa sitä oman maun mukaan lisää. 

Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvis


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×