Hirvigulassikeitto

Hirvigulassikeitto
Hirvigulassikeitto resepti

Ainekset

Gulassihan on alunperin nuotiolla padassa valmistettu yksinkertainen keitto, joten lihoja ei ruskiteta. Lihasta irtoaa näin liemeen makua enemmän. 

n.600g hirven lapa- tai paistikuutioita 
2 sipulia pilkottuna  
4 perunaa pilkottuna  
1 porkkana pilkottuna  
2 rkl öljyä 
4 rkl paprikajauhetta 
purkki tomaattimurskaa 
3 vihreää tai punaista paprikaa kuutioituna 
suolaa 
mustapippuria 
ripaus kuminaa 
vettä

Valmistus

Kaada öljy kattilan pohjalle, kuumenna ja paista sipuleita kevyesti, lisää lihakuutiot ja vettä niin paljoin että lihat peittyvät. Kuumenna, kiehumisen alkuvaiheessa muodostuu vaahtoa, kuori se pois sitä mukaa reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää paprikajauhe, tomaattimurska, suola, mustapippuri, kumina ja paprikakuutiot. Hauduttele hiljalleen tunti-pari kannen alla lihasta rippuen, lisää vettä tarvittaessa, lisää perunakuutiot ja hauduta vielä noin. 20 min.


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×