Hirssipuuro & omena-inkiväärisose | Uusia tuulia

Hirssipuuro & omena-inkiväärisose | Uusia tuulia

Ainekset

Hirssipuuro

1 dl hirssihiutaleita
3 dl haluamaasi maitoa (katso teksti ylempänä)
ripaus suolaa

OHJEET:

Laita hirssihiutaleet ja maito kattilaan, kiehauta, ja keitä sitten miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, tai kunnes kaikki neste on imeytynyt hiutaleisiin. Lisää ripaus suolaa ja tarjoile omena-inkiväärisoseen, omenalohkojen sekä maidon kera.

Omena-inkiväärisose

8-10 kotimaista omenaa
2 tl (luomu)kanelia
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 rkl hunajaa

OHJEET:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko omenat lohkoiksi ja poista siemenkota. Sekoita kaneli omenalohkoihin. Levitä omenalohkot tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa noin tunnin verran, kunnes omenat ovat täysin pehmeitä.

  2. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Yhdistä omenalohkot, inkivääriraaste ja hunaja suuressa kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Valmis sose säilyy jääkaapissa tiivissä astiassa noin viikon.

Valmistus


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×