Helppo gluteeniton pinaattipizza

Helppo gluteeniton pinaattipizza

Ainekset

Taikina 

  • 4 kourallista pinaattia 
  • 1 kananmuna 
  • noin 2½ dl juustoraastetta (valitse vapaasti mieleisesi juusto) 
  • mausteita (suolaa ja pippuria) 

Kastike 

  • 20-25 helmitomaattia 
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • tuoretta basilikaa 
  • suolaa ja pippuria 

Täytteet 

  • Mozzarella juustoa 
  • Pinjansiemeniä 
  • mustia oliiveja 
  • helmitomaatteja 
Ruokalaji: Pizzat

Valmistus

  1. Sekoita blenderissä yhteen pinaatti, kananmuna ja juustoraaste kunnes sekoitus on tasaista.  
  2. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan ja jatka sekoittamista. 
  3. Levitä taikina tasaisesti uunipellille (huom. muista käyttää leivinpaperia! Kun taikina on valmis huomaat että se irtoaa leivinpaperista käden käänteessä).  
  4. Levitä taikina paperille ohuesti mutta varo ettei siihen jää reikiä. Jos valmistat pyöreän pizzan taikinan pitäisi riittää  (halkaisijaltaan) 30 cm kokoiseksi pizzaksi.  
  5. Paista 220 asteessa 15 minuutin ajan. Pohja on valmis, kun reunat ovat rapeita ja ruskettuneet. 
  6. Puhdista blenderi kastikkeen tekoa varten. Sekoita tomaatit, valkosipuli, kourallinen basilikaa, pippuri ja suola tasaiseksi. Maista seosta varmistaaksesi, että maku on kohdallaan.  
  7. Paahda kourallinen pinjansiemeniä antaakseen niille hienon värin (käytä halutessasi oliiviöljyä).  
  8. Levitä kastike taikinalle ja lisää sen jälkeen mozzarella, siemenet ja oliivit kastikkeen päälle.  
  9. Paista pizza uunissa kunnes mozzarella on sulanut hienosti.  Kun pizza on valmis voit ripotella päälle basilikaa ja voilá! 


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×