Amarone & juustolautanen, viikunamarmeladia, paahdettuja pähkinöitä ja grissini-leipätikut

Amarone & juustolautanen, viikunamarmeladia, paahdettuja pähkinöitä ja grissini-leipätikut

VIINIVINKKI: Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Ainekset

Juustot 

  • Gorgonzola  
  • Parmigiano  
  • Taleggio  

Viikunamarmeladi  

  • 250 g kuivattuja viikunoita  
  • 250 g kuivattuja aprikooseja  
  • 3 dl omenatäysmehua  
  • 2 1/2 dl hillosokeria 
  • 1 tl kanelia

Paahdetut pähkinät ja Muscovado-sokeria  

  • 4 dl sekalaisia pähkinöitä; cashew, hasselpähkinä, kuorittuja manteleita  
  • 2 rkl Muscovado-sokeria  
  • 1 rkl sormisuolaa  

Grissini-leipätikut (n. 20-25kpl)  

  • 25 g hiivaa  
  • 1,5 dl vettä  
  • 1 kananmunan valkuainen  
  • 1 tl suolaa 
  • 1 tl sokeria 
  • 0,4 dl öljyä  
  • 4 dl vehnäjauhoja  

Valmistus

Viikunamarmeladi 

Poista viikunoista kovat kannat. Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja siirrä kattilaan. Sekoita joukkoon muut aineet. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen noin 20 min. Jäähdytä ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Marmeladi säilyy jääkaapissa puhtaassa lasipurkissa useamman viikon ajan. Tarjoile viileänä! 

Paahdetut pähkinät ja Muscovado-sokeria  

Paahda pähkinät pannulla siten, että niihin tulee kaunis paahtunut väri. Lisää sokeri ja paahda kunnes sokeri alkaa sulaa. Ei haittaa vaikka pähkinät tarttuisivat toisiinsa. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Rouhi pähkinät sopivan kokoisiksi käyttötarkoituksen mukaan. Ripottele päälle sormisuolaa. 

Grissini-leipätikut (n. 20-25kpl) 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa voimakkaasti kymmenen minuutin ajan. Anna kohota puolisen tuntia. Leivo taikina ohuiksi tangoiksi. Anna kohota hieman ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Säilytä kuivassa paikassa lasipurkissa.


Kommentteja

Miksi haluat raportoida aiheesta?

×

Tallenna resepti

×
×